Ventspils vecpilsētas tirgū 30.decembrī notiks slēgtā tipa paviljona oficiālā atklāšana, BNS informēja Ventspils tirgus direktora vietniece Ineta Ezermale. Svinīgajā ceremonijā piedalīsies Ventspils mērs Aivars Lembergs un viņa vietnieki Jānis Vītoliņš un Guntis Blumbergs.
Atklāšanas dienā paviljonā sāksies arī tirdzniecība un ventspilniekiem būs iespēja iegādāties pirmos pirkumus.

Par cienastu un svētku noskaņojumu pasākuma laikā rūpēsies bāra "Landora", restorāna "Livonija" un "Liepājas maiznieka" darbinieki.

BNS jau ziņoja, ka paviljona platība ir 835 kvadrātmetri un tajā paredzēts tirgot pārtikas produktus - gaļu, žāvējumus, piena produktus, maizi, dārzeņus un augļus, lielākoties pašu ražoto preci.

Paviljonā ir telpas arī produkcijas uzglabāšanai, gaļas sagatavošanai, kā arī ģērbtuve un citas telpas tirgotāju un darbinieku vajadzībām. Vēl paviljonā atradīsies veterinārais dienests.

Slēgtais paviljons ļaus paildzināt darba laiku, iespējams, līdz pat pulksten 18, pašlaik Ventspils tirgus strādā līdz pulksten 14.

Paviljona celtniecību veica Ventspils būvniecības firma SIA "Arbo", projekta autors ir SIA "Arhitektūras vide", savukārt iekārtas un ventilācijas sistēmas piegādāja SIA "Neo Invest" no Rīgas.

Projekta finansējums ir no tirgus nopelnītā un Ventspils domes kredīta.

Nākotnē ir plānots būvēt slēgto paviljonu arī Pārventas tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!