Foto: DELFI



Valdība otrdien, 3. jūnijā, apstiprināja Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādāto Organizētās noziedzības apkarošanas plānu 2014.-2016. gadam. Pēc IeM aplēsēm, 2015.gadā iesaistītajām institūcijām plāna īstenošanai būs nepieciešams 6,8 miljonu latu papildu finansējums.

Saskaņā ar šo plānu, par kura iedzīvināšanu būs atbildīga pati Iekšlietu ministrija, par galvenajām prioritātēm organizētās noziedzības apkarošanas jomā noteikta cīņa pret kibernoziegumiem, kā arī krāpšanos ar akcīzes un pievienotās vērtības nodokļu nomaksu.

Tāpat pastiprinātu uzmanību plānots pievērst sintētisko narkotiku ražošanas apkarošanai un cīņai ar šādu narkotiku kontrabandu. Pastiprinātā likumsargu uzmanības lokā būs arī organizētā noziedzība, kura vērsta pret īpašumu.

Kopumā jaunajā Organizētās noziedzības apkarošanas plānā ir iekļauti 27 dažādi pasākumi, kuru īstenošanā plānots iesaistīt Valsts policiju, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, prokuratūru, Valsts ieņēmumu dienestu un Tieslietu ministriju.

Saskaņā ar IeM aplēsēm, nākamgad organizētās noziedzības apkarošanā iesaistītajām institūcijām būs nepieciešams valsts budžeta papildu finansējums aptuveni 6,8 miljonu eiro apmērā, bet 2016. gadā - 2,7 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!