Foto: LETA
Jūnija sākumā, kad Tautas partija (TP) pieņēma lēmumu par kopīgu startu ar Latvijas Pirmo partiju/Latvijas ceļu (LPP/LC), lai kopīgi piedalītos Saeimas vēlēšanās, no tās izstājies Dailes teātra aktieris Juris Žagars, otrdien raksta laikraksts "Neatkarīgā".

Lēmumu pamest partiju Žagars skaidro ar nacionāli konservatīviem uzskatiem, kas viņam nesakrīt ar LPP/LC. "No TP izstājos jau jūnija sākumā. To darīju tīri ideoloģisku apsvērumu dēļ, jo uzskatīju, ka vēlēšanu apvienības veidošana ar LPP/LC pēc būtības ir atkāpe no TP deklarētās nacionāli konservatīvās politikas. Mana idejiskā pārliecība nesakrīt ar LPP/LC idejām un darbību dotajā brīdī. Pēc TP kongresa, kurā tika izlemts par apvienību ar LPP/LC, iesniedzu iesniegumu par izstāšanos no TP, iepriekš atklāti un publiski izdiskutējot šo jautājumu gan ar Cēsu novada domes priekšsēdētāju Gintu Šķenderu (TP), gan Cēsu TP nodaļā," laikrakstam atklāj Žagars.

Kopš 2005. gada pavasara Žagars ir Cēsu domes deputāts, un arī nākotnē viņš cer sadarboties ar Cēsu TP pārstāvjiem. Jau pirms izstāšanās no TP viņu esot uzrunājušas citas partijas, un tādus aicinājumus Žagars saņem joprojām, taču citās partijās viņš negrasās stāties un rudenī gaidāmajās 10. Saeimas vēlēšanās nekandidēs, raksta "Neatkarīgā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!