Foto: LETA
Tautas skaitīšana Latvijā būs izmaksājusi par miljonu latu mazāk, nekā iepriekš prognozēts, informēja Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Sociālā statistikas departamenta vadītāja Maranda Behmane.

Tautas skaitīšanas kopējais budžets bija plānots 6,5 miljoni latu. CSP pārstāve uzskata, ka ietaupītā summa Latvijai pašreizējos ekonomiskajos apstākļos būs nozīmīga. Lielākoties ietaupījums panākts salīdzinoši mazā jautājumu skaita dēļ, kas tika uzdoti tautas skaitīšanas laikā.

"Ietaupījums būs sešciparu skaitlis – tas būs lielāks par vienu miljonu latu. Mēs centāmies būt iespējami taupīgi. Viens no galvenajiem faktoriem ir salīdzinoši mazais jautājumu skaits. Uzskatu, ka ietaupītā summa Latvijas pašreizējai situācijai ir iespaidīga," aģentūrai BNS teica Behmane.

Tādējādi tautas skaitīšana būs izmaksājusi 5,5 miljonus latu.

Janvārī CSP nāks klajā ar tautas skaitīšanas rezultātiem, kā arī informāciju par tautas skaitīšanas finansējuma izlietojumu.

"Provizoriskie tautas skaitīšanas rezultāti būs ārkārtīgi tuvi galīgajiem tautas skaitīšanas rezultātiem, jo mums atlicis pavisam nedaudz precizēt iedzīvotāju skaitu, lai pateiktu, ka tas ir galīgais skaits," sacīja Behmane.

Iepriekš CSP apstiprinājusi, ka Latvijā saskaitīti vairāk nekā 2 miljoni iedzīvotāju, ko daudzi uzskatīja par psiholoģiski būtisku skaitu.

Tautas skaitīšanas mērķis ir iegūt detalizētu priekšstatu par iedzīvotāju skaitu, sastāvu, nodarbošanos, migrāciju, kā arī par iedzīvotāju mājokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!