Pēc ceturtdien paredzētajām sarunām par iespējamo sadarbību nākamajā valdībā apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) gaida "zaļo gaismu" darbam koalīcijā, intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" sacīja apvienības pārstāvis Māris Grīnblats.
Viņaprāt ir vairāki aspekti, kas varētu veicināt sarunām pozitīvu iznākuma, jo "tēvzemiešiem" ir vienāda nostāja vairākos jautājumos, kā arī reāls piedāvājums par sociāli ekonomiskajiem jautājumiem un inflācijas samazināšanu, ko izstrādājis Roberts Zīle savā sociāli ekonomiskajā programmā.

"Protams, par to vēl ir jāveic sarunas, taču šis piedāvājums ir liels pluss. Tāpat mums ir atšķirīgi viedokļi dažos jautājumos, bet tos ceturtdien paredzēto sarunu laikā var izrunāt un nonākt pie kāda kopsaucēja. Tāpat gribētos, lai mūsu un esošās koalīcijas viedoklis sakristu mūsu partijas nacionālajos jautājumos, jo uzskatām, ka naturalizācijas procesu Latvijā nepieciešams uzlabot", sacīja Grīnblats.

Grīnblats kā vēl vienu pozitīvu iezīmi pozitīvam sarunu iznākumam minēja faktu, ka partija vienmēr rīkojusies savādāk nekā to darījis "Jaunais laiks". "Ja mēs jūtam, ka nespējam strādāt valdībā, tad arī mēs to pasakām, kā to izdarījām šā gada pavasarī, taču tagad mēs esam noskaņoti sadarboties ar pašreizējo koalīciju, jo 9.Saeimas vēlēšanu rezultāts mums ir bijis nedaudz labāks nekā iepriekšējais", sacīja Grīnblats.

Tāpat apvienības pārstāvis norādīja, ka iespējams sarunu laikā varētu izkristalizēties tās jomas, kuras TB/LNNK jaunajā valdībā varētu pārņemt. Pēc Grīnblata domām tā varētu būt ekonomika un pašvaldību joma. "Mums protams būtu interese par ekonomikas, kā arī pašvaldību lietu ministra amatiem, jo ekonomikas jautājumos mums ir sava programma, kā arī pašvaldību jautājumu risināšanā mums ir savi piedāvājumi", sacīja Grīnblats.

Jau ziņots, ka ceturtdien paredzētas nākamās valdības kodolu veidojošo partiju sarunas ar apvienību TB/LNNK par iespējamo sadarbību nākamajā valdībā.

TB/LNNK sarunās ar Tautas partiju (TP), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas ceļa" (LPP/LC) apvienību vēlas runāt par sociāli ekonomiskajiem jautājumiem un inflācijas samazināšanu.

TB/LNNK varētu vienoties par darbu nākamajā valdībā, ja arī pārējās partijas atbalstītu "tēvzemieša" Roberta Zīles izstrādāto sociāli ekonomisko programmu, iepriekš atzina apvienības pārstāvji.

Tikšanās notiks ceturtdien plkst.15.30 Ministru kabinetā.

Kā ziņots, TP, ZZS un LPP/LC vienojušās veidot nākamās valdības kodolu, premjera amatam virzot tagadējo Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP).

Nākamo valdību veidojošo partiju kodols trešdien tikās ar partiju "Jaunais laiks" (JL), taču vēl nepanāca vienošanos par šīs partijas darbu nākamajā valdībā. Pēc tikšanās partiju priekšsēdētāji atzina, ka sadarbība ar JL varētu būt iespējama.

Jau ziņots, ka TP, par kuru nobalsoja 19,49% vēlētāju, 9.Saeimā ieguvusi 23 deputātu vietas. ZZS, par kuru nobalsoja 16,69% vēlētāju, saņems 18 deputātu mandātus. Arī JL, par kuru nobalsoja 16,38% vēlētāju, saņems 18 deputātu mandātus.

Apvienībai "Saskaņas centrs", par kuru nobalsoja 14,42% vēlētāju, pienākas 17 deputātu vietas. LPP/LC, par kuru nobalsoja 8,59% vēlētāju, saņems desmit deputātu mandātus, TB/LNNK, kas saņēmusi 6,95% vēlētāju atbalstu, iegūs astoņas deputātu vietas, bet apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", par kuru nobalsoja 6,02% vēlētāju, - sešas deputātu vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!