Apvienības TB/LNNK valde pirmdien vakarā nolēma strādāt valsts prezidenta Valda Zatlera izvirzītā premjera amata kandidāta Ivara Godmaņa valdībā, pretendējot uz diviem jaunās valdības ministru posteņiem - ekonomikas, vides, tieslietu, iekšlietu vai aizsardzības jomās.
TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons portālu "DELFI" informēja, ka "tēvzemieši" vēlas patlaban atstāt atklātu jautājumu par tām sfērām, par kurām atbildību varētu uzņemties apvienība pati. Pētersons skaidroja, ka TB/LNNK vēlētos uzņemties atbildību par divām no minētajām nozarēm.

"Tēvzemieši" arī vēlas turpināt diskusijas par nākamās valdības deklarāciju, atkārtoti pārrunājot jautājumus, kas skar nodokļu politiku, migrāciju un valsts valodas nostiprināšanu.

Lai arī TB/LNNK valde pirmdien nav pārrunājusi tās papildus prasības, ko pirmdien Godmanim izvirzījusi partija "Jaunais laiks", Pētersons sacīja, ka TB/LNNK frakcijā jau iepriekš izskanējis viedoklis, ka, piemēram, grozījumus krimināllikumā fiziski nav iespējams tik ātri pieņemt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!