Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un sociāldemokrātu vadība pirmdien apspriedās par iespējamo sadarbību valdībā, BNS informēja sociāldemokrātu frakcijas priekšsēdētājs Egils Baldzēns.
Viņš atzina, ka saruna bijusi visai abstrakta un tajā nav konkrētizēts, vai sociāldemokrāti ar "tēvzemiešiem" varētu sadarboties pašreizējā, vai arī kādā citā valdībā.

TB/LNNK priekšsēdētājs Māris Grīnblats BNS atzina, ka sociāldemokrātu līdzdalība pašreizējā valdībā ir tikpat reāla kā Jaunās partijas līdzdalība, ņemot vērā, ka pašreizējās valdības koalīcijas paplašināšana ir ļoti sarežģīta un tam nepieciešama visu triju koalīcijas partneru piekrišana.

Baldzēns sacīja, ka sociāldemokrātiem būtu grūti strādāt premjera Andra Šķēles vadībā, jo viņi nepieņem Šķēli kā premjeru. Turklāt sociāldemokrāti ir ar mieru darboties valdībā tikai kā pilntiesīgi koalīcijas partneri ar atbilstošu ietekmi.

Grīnblats neizslēdza iespēju, ka "tēvzemieši" ar sociāldemokrātiem varētu sadarboties kādā citā valdībā, jo abu partiju nostājas daudzos jautājumos, piemēram, par pašvaldību vēlēšanām, valodas likumu, sakrīt.

Tajā pašā laikā viedokļu nesaskaņa starp "tēvzemiešiem" un Jauno partiju dažkārt ir daudz lielāka, atzina deputāts. Viņš arī norādīja, ka, mainoties situācijai, ir jāizskata visi iespējamie sadarbības varianti, lai gan "tēvzemieši" nekādā gadījumā nevar strādāt ar kreiso apvienību.

Baldzēns norādīja, ka patlaban ir sācies "starppartiju konsultāciju drudzis", tādēļ sociāldemokrātiem notiek konsultācijas arī ar citu partiju pārstāvjiem, tajā skaitā frakcijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" vadītāju Jāni Jurkānu un Tautas partijas frakcijas priekšsēdētāju Gundaru Bērziņu.

Pirmdien tikšanās laikā ir spriests par "tēvzemiešu" un sociāldemokrātu sadarbību Rīgas domē un iespēju nostiprināt šo partiju pozīcijas galvaspilsētas pašvaldībā.

Jau ziņots, ka pirmdien notika Jaunās partijas un "Latvijas Ceļa" konsultācijas, kurās bija plānots runāt par abu partiju ciešāku sadarbību.

Pretēji gaidītajam, sarunās netika apspriesta Jaunās partijas iespējamā iekļaušanās valdošajā koalīcijā vai izmaiņas koalīcijas sastāvā, bet gan pārrunāts Jaunās partijas ierosinājums rīkot iedzīvotāju aptauju par iestāšanos Eiropas Savienību.

Otrdien plānota līdzīga tikšanās ar Tautas partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!