Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) frakcija sagatavojusi likumprojektu "Par PSRS okupācijas nodarīto zaudējumu kompensāciju", ko frakcija gatavojas iesniegt izskatīšanai Saeimā.
Savukārt TB/LNNK valde pieņēmusi paziņojumu, kurā aicina Saeimu un valdību rūpīgāk pievērst uzmanību Baltijas valstu okupācijas fakta atzīšanas un zaudējumu kompensācijas apstiprināšanai jebkurā starptautiskā pasākumā, bet īpaši Baltijas valstu pārstāvju tikšanās reizēs.

Paziņojumā norādīts, ka pēdējos mēnešos Baltijas valstīs ietekmīgi politiskie spēki atsākuši nopietnu darbību, lai atgādinātu pasaules sabiedrībai par šo valstu okupāciju laikā no 1940.- 1991.gadam un izskatītu iespēju par okupācijas gados nodarīto zaudējumu kompensācijas pieprasīšanu.

"Tēvzemieši" atzīmē, ka Lietuvas Seimā jau pieņemts likums par kompensāciju pieprasīšanu, bet Igaunijas parlamentā pārstāvētā partija aicina jautājumu par kompensāciju prasīšanu izskatīt Baltijas Asamblejā.

TB/LNNK uzskata, ka uz labāku iznākumu var cerēt, Baltijas valstīm sekmīgāk sadarbojoties.

Baltijas valstu politiskie spēki jautājumu par kompensācijas prasīšanu no Krievijas aktualizēja šīs nedēļas sākumā, kad Igaunijas lielākās valdošās partijas Tēvzemes savienība valde nolēma ierosināt kārtējā Baltijas Asamblejas sēdē izskatīt jautājumu par nepieciešamību Krievijai atzīt Baltijas valstu okupāciju un kompensēt tām nodarītos zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!