Rīgas Ziemeļu rajona tiesa trešdien atjaunoja amatā bijušo Rīgas pašvaldības policijas (RPP) priekšnieku Māri Liepiņu, kuru Rīgas dome atbrīvoja no amata par vairākiem pārkāpumiem. Domei arī būs jāmaksā viņam 958 latu kompensācija par piespiedu darba kavēšanu.
Spriedumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā 20 dienu laikā. Rīgas domes Drošības un kārtības komitejas vadītājs Andris Vilks otrdien pauda, ka komiteja par turpmāko rīcību varētu lemt tikai pēc tiesas sprieduma saņemšanas, bet pieļāva, ka to varētu noprotestēt prokuratūra, kurai nosūtīti RPP revīzijas materiāli.

Rīgas dome ar pārliecinošu balsu vairākumu janvārī atbrīvoja Liepiņu no darba, jo viņš bija zaudējis uzticību pēc skandāliem ar rupjajām īsziņām no mobilā telefona un sev pieliktās prēmijas - ap 4000 latiem mēnesī.

Par Liepiņa atbrīvošanu asi iestājās toreizējais mērs Andris Ārgalis, kurš, lai gan īsziņas no pašvaldības policijas šefa tālruņa bija sūtījusi Liepiņa sievas māsa un prēmijas viņš no algas solīja atmaksāt, kategoriski atteicās ar pašvaldības policijas šefu kopā strādāt. Ja viņš nevarot savākt savu mobilo telefonu, neesot nekādas garantijas, ka var uzraudzīt savu ieroci.

Savukārt Liepiņš bija pārliecināts, ka viņu no amata policijā vēlas dabūt prom darbinieki, kas ilgus gadus ir bijuši korumpēti un kurus Liepiņš nevēlas paturēt darbā. Savukārt domes pārstāvji iepriekš teikuši, ka Liepiņš nepamatoti atlaidis grāmatvedi, mēģinot slēpt savas darbības pēdas.

Pēc Liepiņa atlaišanas policijā veiktā revīzija viņa vadītajā iestādē atklāja pārkāpumus - par vienu un to pašu darbu algu saņēmuši vairāki cilvēki, nepamatoti slēgts līgums ar sabiedrisko attiecību kompāniju, darbinieku personīgais transports ir lietots dienesta vajadzībām bez redzamas nepieciešamības ar neapstiprinātām degvielas patēriņa normām. Budžeta līdzekļi tērēti arī personīgi reģistrēto mobilo telefonu apmaksai. RPP darbiniekiem sistemātiski izmaksāti pabalsti ģimenes apstākļu dēļ bez apstiprinātiem kritērijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!