Foto: PantherMedia/Scanpix

Tiesa no Ventspils slimnīcas par labu mirušā bērna vecākiem piedzinusi morālā kaitējuma atlīdzību 70 000 eiro apmērā, informē Kurzemes apgabaltiesā, kas lietu trešdien izskatīja apelācijas kārtībā.

Pirmās instances tiesa bija lēmusi par morālā kaitējuma atlīdzību 100 tūkstoš eiro apmērā.

Tiesas pārstāve Marika Jankovska informēja, ka trešdien pasludināts saīsinātais nolēmums par morālā kaitējuma atlīdzību. Tiesa nolēma, ka no Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas piedzenami 70 000 eiro. Pilnais spriedums būs pieejams 24. novembrī un to vēl varēs pārsūdzēt Augstākajā tiesā mēneša laikā.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga teica, ka plašākus komentārus slimnīca sniegs pēc iepazīšanās ar pilnu sprieduma tekstu. Viņa neatbildēja uz jautājumu, vai slimnīca sliecas kompensāciju maksāt.

Prasības pamatā ir notikumi 2007. gada martā, kad nomira divgadīga meitenīte, par ko tika notiesāts ārsts Dzintars Marnauza. 2013. gadā tiesa viņu atzina par vainīgu profesionālo pienākumu nepienācīgā pildīšanā, kas bijis par iemeslu cietušā nāvei. Viņš šobrīd Ventspils slimnīcā vairs nestrādā.

Ventspils tiesas spriedumu par morālā kaitējuma atlīdzību 100 tūkstoš eiro apmērā slimnīca pārsūdzēja, jo spriedums liedza slimnīcai regresa prasībā vērsties pret vainīgo ārstu.

Ar Augstākās tiesas spriedumu Marnauza tika sodīts ar nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un desmit mēnešiem, kā arī papildsodu - aizliegumu uz vienu gadu nodarboties ar ārstniecību. Valsts prezidents Marnauzu apžēloja, atceļot tiesas noteikto aizliegumu - vienu gadu nodarboties ar ārstniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!