Foto: LETA

Nacionālā apvienība (NA) Rīgas mēra amatam izvirzījusi pašreizējo tieslietu ministra padomnieci un kādreizējo Tieslietu ministrijas (TM) parlamentāro sekretāri Baibu Broku, kura tam konceptuāli piekritusi. Viņa pagaidām ir vienīgā NA izvirzītā mēra amata kandidāte, portālam "Delfi" pastāstīja NA pārstāvis, Saeimas deputāts Gaidis Bērziņš.

Viņš pastāstīja, ka pašlaik NA Rīgas nodaļa izstrādā partijas programmu darbam Rīgas pašvaldībā, ko jādara rūpīgi un atbildīgi, jo "šo programmu mūsu mēra kandidātam būs jāiznes". Paredzams, ka konkrētāki lēmumi par programmas punktiem un sarakstu startam Rīgas domes vēlēšanās sagaidāmi novembra pirmajā pusē. Iespējams, ka NA varētu būt vēl kāds galvaspilsētas mēra kandidāts, sacīja Bērziņš.

Savukārt uz jautājumu, vai viņš pats tomēr nepiekritīs kļūt NA Rīgas mēra kandidātu, Bērziņš atbildēja - "esmu ieteicis un atbalstu Brokas kandidatūru".

Jau vēstīts, ka Saeimas koalīcijā esošā NA ir paziņojusi, ka Rīgas domes vēlēšanās startēs ar atsevišķu sarakstu, nevis kopā ar "Vienotību" vai Reformu partiju. Viens no NA līderiem Raivis Dzintars šo lēmumu skaidroja ar atšķirīgu viņa vadītā politiskā spēka ideoloģiju.

"Ļoti vienkārši. Uzskatām, ka mums salīdzinājumā ar partijām, ar ko varētu veidot kopīgu sarakstu, ideoloģijas un vērtības ir atšķirīgas. Veidojot kopīgus sarakstus ar atšķirīgu vērtību organizācijām, bieži vien daļu atbalstītāju var zaudēt. Viņi aiziet kaut kur citur, iespējams, nobalso par kaut ko neprognozējamu, un tās balsis ir pazaudētas," viņš skaidroja.

Dzintars uzsvēra – Rīgā būs izšķirīga cīņa par to, vai SC turpinās valdīt Rīgas domē, tomēr tas nepaģēr partijām startēt kopīgā sarakstā. Gluži otrādi – "Vienotība" un NA startējot atsevišķi, būtu lielāka iespēja savākt vairāk balsu un vēlāk, jau pēc vēlēšanām, lemt par kopīgu koalīciju.

"Vienotība" RD vēlēšanās varētu startēt kopā ar Reformu partiju, bet reālās sarunas par to vēl turpināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!