Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK) trešdien jauniecelto Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāju Sandru Strenci aicināja aktīvi strādāt pie risinājumiem civillietu izskatīšanas termiņu samazināšanai.
Patlaban civillietu izskatīšanas process Rīgas apgabaltiesā ir ļoti laikietilpīgs. To trešdien Bērziņam atzina arī Strence, norādīdama, ka situācija šajā ziņā ir kritiska, jo šovasar civillietas izskatīšanai apelācijas instancē tiek nozīmētas jau uz 2010.gada rudeni.

Šobrīd Rīgas apgabaltiesā vakantas ir četras tiesnešu amata vietas, un to aizpildīšanu Strence uzskata par vienu no pirmajiem veicamajiem darbiem, atzīstot, ka, lai būtiski uzlabotu situāciju, nepieciešamas papildu štata vietas.

Kā informēja tieslietu ministra preses sekretāre Inga Saleniece, Bērziņš ar Strenci trešdien vienojās, ka sākotnēji ir jāmeklē īstermiņa risinājumi uzlabojumiem. Tuvākajā laikā ir jāizvērtē iespēja nozīmēt lietas izskatīšanai citās apgabaltiesās, ņemot vērā tiesu noslodzi, jāpārskata lietu piekritība, kā arī jāaizpilda vakances.

Lai paveiktu iepriekšminētos darbus, tiks izveidota neformāla darba grupa, kuras sastāvā būs Tieslietu ministrijas, Tiesu administrācijas un tiesu pārstāvji. Aptuveni pēc mēneša ministrs vēlas uzklausīt darba grupas secinājumus, norādīja Saleniece.

Tāpat Bērziņš ar Strenci bija vienisprātis, ka ilgtermiņā ir jārisina Rīgas apgabaltiesas telpu jautājums, jāveic uzlabojumi Tiesu informācijas sistēmā, kā arī jāstrādā pie jauna Šķīrējtiesu likumprojekta.

Kā ziņots, Saeima Strenci par Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāju uz pieciem gadiem iecēla šā gada 17.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!