No aptuveni 12 tūkstošiem bērnu ar dažādas pakāpes invaliditāti skolās mācās tikai aptuveni četri tūkstoši - mācību iestāžu telpas lielākoties nav pielāgotas šo bērnu vajadzībām.
Apeirons

Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" prezidents Ivars Balodis informēja, ka apmēram 8000 bērnu invalīdu zinības spiesti apgūst mājas apstākļos vai specializētajās skolās.

"Apeirons" izveidojis četras videofilmas, kurās aicina līdzcilvēkus apzināties ikdienas problēmas, ar kurām saskaras cilvēki ar invaliditāti, aicinot pašvaldību vadītājus, skolu pedagogus un vecākus šīs problēmas kopējiem spēkiem novērst. "Viņi ir tādi paši bērniņi kā visi citi," sacīja Balodis, uzsverot, ka arī bērni ar invaliditāti vēlas mācīties un nejusties atstumti.

Apvienības projektu vadītājs Kārlis Viša uzsvēra, ka demokrātiskā sabiedrībā visiem bērniem ir vienādas tiesības, neskatoties uz to, vai viņiem ir invaliditāte vai nav.

Īsfilmas un rokasgrāmatu par to, kā izturēties pret cilvēkiem ar invaliditāti, izplatīs Latvijas reģionos. Filmiņu arī var redzēt "Apeirona" mājas lapā www.apeirons.lv.

Videofilmas un rokasgrāmatas izveidošanu finansiāli atbalstīja Ziemeļvalstu Ministru padome un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!