Pieprasījums pēc dažāda veida gumijas zābakiem vairākas reizes pārsniedz tirgotāju prognozes, un, kā norāda paši apavu tirgotāji, cilvēki šogad "kā traki" pērk šos gumijas izstrādājuma apavus.

Aptaujātie apavu tirgotāji pauda bažas, vai viņi spēs šogad nodrošināt pieprasījumam atbilstošu piedāvājumu pēc gumijas zābakiem, jo šādu cilvēku interesi pēc šiem apaviem tirgotāji vēl nav piedzīvojuši.

Piemēram, SIA "Rīgas apavi", kam pieder apavu veikalu tīkls "Walking", reģionālā menedžere Airita Ustupa sacīja, ka šogad "skaitļi ir graujoši" un tāds gumijas zābaku pārdošanas apjoms nav vēl pieredzēts.

Procentuāli apgrozījums no gumijas apavu pārdošanas februāra pēdējās nedēļās, salīdzinot ar 2009.gada atbilstošo periodu, būšot pieaudzis pat par vairākiem tūkstošiem procentu. Pagaidām gan precīzus skaitļus "Walking" veikalu tīkls nav apkopojis.

Ustupa prognozēja, ka pieprasījumu veikalu tīkls "Walking" nespēs nodrošināt un, visticamāk, ka tuvāko divu dienu laikā visi gumijas zābaki būšot izpirkti, jo jau tagad lielākajā daļā veikalu ir izveidojies pieprasītāko izmēru (38, 39 un 40) deficīts. "Pasūtījumus šai sezonai bija jāveic ļoti laicīgi, tāpēc diez vai varēsim nodrošināt pieprasījumu, jo tik lielu cilvēku aktivitāti nebijām gaidījuši," sacīja Ustupa.

Veiksmīgi pārdoti tiek ne tikai bērnu un sieviešu gumijas zābaki, bet liela interese esot arī par vīriešu gumijas zābakiem.

Arī apavu veikalos "Danija" pieprasījums pēc gumijas zābakiem ir ļoti liels, un, piemēram, tirdzniecības centra "Mols" veikalā vakar tika nopirkti pēdējie divi pāri, un vairāk gumijas zābaku šajā veikalā nav.

Savukārt SIA "Nitts", kas pārvalda "NS King" apavu veikalu tīklu, pārdošanas menedžere Olga Mamilova uzsvēra, ka patlaban "pārdodam visu, kas mums ir", un katrā "NS King" veikalā dienā tiek pārdoti vismaz 10 gumijas zābaku pāri.

Arī Mamilova paredzēja, ka diez vai izdosies apmierināt visu pieprasījumu, tāpēc uzņēmums tuvākajā laikā centīsies veikt papildu piegādes.

"Pēdējās dienās cilvēki kā traki pērk gumijas zābakus. Iepriekšējos gados šādu cilvēku aktivitāti nenovērojām," atzina Mamilova, paužot pārsteigumu, ka šogad liela interese par gumijas zābakiem ir arī no vīriešu puses, bet diemžēl "NS King" ir spiesti kungiem atteikt, jo uzņēmums vīriešiem šādu produktu nepiedāvā.

"Mēs pat nevaram iedomāties, kas apavu veikalos notiks pēc mēneša, kad sāksies īstais atkusnis," bažījās Mamilova.

Arī apavu veikalu "Eiropas apavi" izpilddirektore norādīja, ka interese par gumijas zābakiem šogad ir necerēti liela, bet, tā kā uzņēmums nebija plānojis, ka interese būs tik liela, pagaidām tos tirdzniecībā nepiedāvā, bet, ja viss izdosies, kā plānots, "Eiropas apavu" veikalos gumijas zābakus varēs iegādāties jau šīs nedēļas beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!