Foto: LETA
Topošā Deglava ielas kalna teritorijā izstādīs arī laikmetīgās mākslas darbus, informēja Rīgas domē.

Rīgas 84.vidusskolas un Deglavas ielas kalna kopīgajā teritorijā rit būvniecības darbi, pēc kuru pabeigšanas rīdziniekiem būs iespēja apmeklēt ne tikai lielāko pilsētas atpūtas parku, bet arī apskatīt laikmetīgās mākslas darbus.

Plānots, ka sadarbībā ar Modernās mākslas informācijas centru plašajā teritorijā tiks izveidoti vairāki laikmetīgās brīvdabas mākslas darbi, kas pēc noteikta laika posma tiks mainīti. Darbus veidos gan Latvijas, gan ārzemju mākslinieki. Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Aigars Bikšus skaidroja, ka pie 84.vidusskolas ir plānots ierīkot aktīvu un oriģinālu vides objektu, kuru būs iespēja lietot kā fizisko aktivitāšu vietu.

Domes vadība, uzrunājot Rīgas izglītības iestāžu audzēkņus, aicināja izteikt savus priekšlikumus par labiekārtotās teritorijas nosaukumu, tādēļ līdz Ziemassvētkiem skolēni ir rosināti izdomāt jaunā kalna nosaukumu.

Rīgas domes Īpašumu departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) minēja, ka šobrīd teritorijā ir veikti 80% no plānotajiem demontāžas darbiem. Arī ūdensvada un kanalizācijas sistēmu izbūves darbi ir paveikti jau 80% apmērā no ieplānotajiem. Būvobjektā pašreiz norit elektroizbūves darbi, grunts izlīdzināšanas un apmaiņas darbi, kā arī ir sākti žoga izbūves un bruģēšanas darbi.

Kā tika ziņots, šodien Rīgas dome prezentēja savas idejas saistībā ar Deglava ielas kalna teritorijas izbūves darbiem, izklāstot ieceres, kā tiks iekārtots plānotais bērnu atrakciju laukums un kādas atpūtas iespējas iegūs atpūtas parka apmeklētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!