Foto: DELFI Репортер

Saistībā ar tosola noplūdi Rīgā, Spīķeru kvartālā, Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) apsver iespēju atbildīgajiem par tur izveidoto slidotavu uzliktu sodu, liecina pašvaldības vadītāja ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

Portāls "Delfi", atsaucoties uz aculiecinieka redzēto, svētdien, 22.martā ziņoja, ka Spīķeros no 1000 litru cisternām aumaļām plūst zils šķidrums, iespējams, tosols.

"Gājām svētdien pastaigāties pa Spīķeriem. Blakus nojauktajai slidotavai ieraudzījām, kā uz ielas izplūst zilas krāsas viela no 1000 litru tvertnēm. No četrām šādām tvertnēm trīs jau bija tukšas," norādīja aculiecinieks Jānis, piebilstot, ka tvertnes marķētas kā "Tosols 40".

Kā portālam "Delfi" norādīja Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina, dienests notikušo automašīnu dzesēšanas šķidruma noplūdi vērtē kā ļaunprātīgu rīcību. Uzņēmums SIA "Ice System" slidotavas demontāžas darbu procesā dzesēšanas šķidrumu novadījis vairākās viena kubikmetra tilpuma plastmasas tvertnēs, kuras nav pienācīgi uzraudzītas. Līdz ar to vienai no tvertnēm atskrūvēts apakšējais drošības vārsts un ventilis, skaidro Ņikitina.

Vides dienesta pārstāve portālam "Delfi" norādīja, ka svētdien pulksten 16:50 teritorijā sākti sanācijas darbi, kurus veicis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Savukārt pirmdienas rītā Vides dienesta inspektori pārbaudījuši negadījuma vietu un notikušo pārrunājuši ar atbildīgā uzņēmuma pārstāvjiem.

Vides pārvalde uzdevusi uzņēmumam novērtēt precīzus dzesēšanas šķidruma noplūdes apjomus, kā arī sākusi administratīvo lietvedību par nepietiekamu drošības pasākumu ievērošanu darbībā ar ķīmiskām vielām. Arī SIA "Ice System" vērsies policijā ar prasību noskaidrot šī negadījuma izraisītājus, norādīja Ņikitina.

Savukārt Rīgas domē portāls "Delfi" uzzināja, ka Rīgas pašvaldības policijā saistībā ar notikušo sākta administratīvā lietvedība. Tajā skaidros, vai notikušais ir ļaunprātība, kādas personas nolaidības rezultāts vai kas cits.

Valsts vides dienests atgādina, ka par dažādu ķīmisku vielu noplūdi nekavējoties jāziņo VUGD un tuvējā reģionālajā vides pārvaldē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!