Tautas partija (TP) gandarīta par premjera atbalstu iecerei samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) viesnīcām un ir gatava atsevišķi virzīt grozījumus PVN likumā, kas atteicas uz viesnīcām un atsevišķi - grozījumus par nodokļa samazinājumu medikamentiem.

Par to pirmdien žurnālistus informēja TP frakcijas vadītāja Vineta Muižniece. Viņa skaidroja, ka TP ir apmierināta ar premjera Valda Dombrovska (JL) lēmumu apsvērt iespēju samazināt PVN tūrisma nozarei.

"Ir ļoti labi, ka histērisku paziņojumu vietā nāk saprātīgi un izsvērti priekšlikumi," sacīja Muižniece, norādot, ka TP arī neesot politiska greizsirdība par to, ka šie priekšlikumi nāk no premjera, nevis ir atbalsts TP priekšlikumiem.

Tā kā priekšlikumam par PVN samazinājumu tūrisma nozarei varētu būt lielāks atbalsts parlamentā, TP to virzīs atsevišķi. Savukārt priekšlikums par PVN samazinājumu medikamentiem, ko premjers neatbalsta, tikšot iesniegts vēlāk.

Savukārt premjers žurnālistiem pirmdien skaidroja, ka atkāpes no vienošanās dokumenta ar starptautiskajiem aizdevējiem var būt "ļoti ierobežotas", līdz ar to nebūtu atbalstāmi citi nodokļu samazinājumi.

Jau ziņots - lai gan vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem paredz apņemšanos šogad nesamazināt nodokļus, valdība tomēr izvērtēs iespēju samazināt PVN tūrisma nozarei - viesnīcām, sestdien paziņoja premjers.

TP iepriekš paziņoja, ka gatavos grozījumus PVN likumā, kas paredz samazināt nodokli tūrisma nozarei un medikamentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!