Tautas partija (TP) sestdien partijas kongresā pieņēma rezolūcijas par Latvijas uzņemšanu Eiropas Savienībā (ES), sabiedrības integrāciju un izglītību.
Pēc TP domām, valdības koalīcijas galvenais ārpolitiskais uzdevums ir sarunas par iestāšanos ES pabeigt līdz 2003.gadam.

Iestāšanās ES Latvijai neesot pašmērķis, bet mūsdienu politiskā realitāte, kas nepieciešama, lai nodrošinātu valsts neatkarību, labklājību un drošību, sekmētu politisko stabilitāti, kā arī līdzsvarotu ekonomisko attīstību un sociālo aizsardzību.

TP uzskata, ka Saeimai un valdībai jānodrošina nepieciešamie finansu un intelektuālie resursi, lai sakārtotu valsts likumdošanu un tiesisko sistēmu atbilstoši ES normām un Latvijas nacionālajām interesēm.

TP arī aicina Saeimu, valdību un Latvijas sabiedrību aktīvi turpināt aizsāktos sabiedrības integrācijas procesus.

Visus, kas Latviju uzskata par savām mājām, TP aicina izdarīt izvēli. "Kļūstiet par Latvijas pilsoņiem, mācieties latviešu valodu, piedalieties mūsu valsts stiprināšanā. Esiet Latvijas valsts patrioti," teikts rezolūcijā.

TP arī uzskata, ka valdošajai koalīcijai jāturpina sāktā izglītības sistēmas sakārtošana un pilnveidošana, no skaistiem vārdiem par izglītības svarīgumu Latvijā beidzot jāpāriet pie konkrētiem un reāliem darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!