Pretēji februāra sākumā paustajai lēmumam atteikties no dienesta automašīnu izmantošanas, vairāki Tautas partijas ministri trešdien uz frakcijas sēdi ieradās ar valsts automašīnām, novēroja portāls "Delfi".

Ar dienesta automašīnām uz frakcijas sēdi Saeimā trešdien ieradās gan tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP), gan kultūras ministrs Ints Dālderis (TP).

Segliņš portālam "Delfi" skaidroja, ka aptuveni divas nedēļas izticis vispār bez dienesta automašīnas, bet tad, atzīstot, ka tas apgrūtina darbu, nolēmis izmantot ministrijas rīcībā esošo dienesta auto.

Segliņš skaidroja, ka automašīna, ar kuru viņš ieradās, nav viņa personiskā dienesta automašīna, to izmantojot vairāki Tieslietu ministrijas cilvēki, tostarp parlamentārais sekretārs. Tāpat Segliņš ministrijas automašīnu neizmanto arī, lai nokļūtu mājās.

Segliņš skaidroja, ka viņam joprojām nav skaidrs, par ko un kas jāmaksā un, vai, piemēram, tas, ka viņš ar dienesta automašīnu dodas no ministrijas uz Saeimu, lai apmeklētu frakciju, ir dienesta vai privāta vajadzība.

Jau vēstīts, ka 10.februārī TP paziņojumā masu medijiem informēja, - "lai izvairītos no neizbēgamajiem pārpratumiem par automašīnu lietojuma pamatotību, līdz brīdim, kad Finanšu ministrija būs sagatavojusi un spēkā būs stājušies precīzi un nepārprotami regulējumi par to, kādām vajadzībām un atbilstoši kādiem nosacījumiem izmantojamas dienesta automašīnas, Tautas partijas ministri ne tikai privātām, bet arī darba vajadzībām viņiem paredzētās dienesta automašīnas neizmantos."

Paziņojumā arī bija norādīts, ka " jau šobrīd ir skaidrs, ka jaunā nodokļa ieviešana un iekasēšana radījusi tikai haosu un apjukumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!