Tautas partijas (TP) valde uzdevusi finanšu ministram Atim Slakterim organizēt valsts pārvaldes sistēmas visaptverošu atalgojuma auditu, kura rezultāti varētu tiks izmantoti kardinālām reformām valsts pārvaldes atalgojuma sistēmā.
TP informē, ka, strādājot pie valsts budžeta 2009.gadam un padziļināti analizējot valsts izdevumus, TP ir secinājusi, ka jau iepriekš zināmās problēmas: nepamatoti atšķirīgie atalgojumi dažādās ministrijās, neadekvātas piemaksas un prēmijas atsevišķām darbinieku kategorijām, ekonomiski neskaidrās izmaksas aģentūrās, padomēs un valdēs ir sasniegušas nepieļaujamus apmērus un nav samērojamas ar pašreizējo ekonomisko situāciju valstī un pasaulē.

TP uzskata, ka bez tūlītējiem soļiem (algu fonda samazināšanas par 5%) ir jāveic kardināla valsts pārvaldes sistēmas reforma, lai šo sistēmu padarītu pārskatāmu, saprotamu, samērīgu un taisnīgu.

TP uzskataa, ka audita rezultāti ļautu izveidot jaunu atalgojuma skalu un sistēmu gan valsts iestādēs, gan valstij piederošajās aģentūras un kapitālsabiedrībās. Pēc tam izvērtēt, kā šo sistēmu pilnībā vai daļēji ieviest arī pašvaldībās un to institūcijās. Tautas partija uzskata, ka augstākminēto uzdevumu izpildei ir jāuzstāda konkrēts termiņš- to var veikt līdz nākamā gada martam.

"Saprotot, ka šo ļoti grūto un sarežģīto uzdevumu nevar paveikt viens ministrs vai ministrija, Tautas partija jau tuvākajā laikā iesniegs valdībā atbilstošus priekšlikumus un aicina premjerministru Ivaru Godmani un koalīcijas partnerus atbalstīt šo iniciatīvu," informē TP.

Partija arī uzskata, ka valstij jāpārvērtē arī citu tēriņu lietderība un jānosaka stingri limiti degvielas, sakaru, mēbeļu un citu preču un pakalpojumu iegādēm.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!