Valdības piedāvātais nākamā gada budžeta grozījumu variants novedīs valsti "taisnā ceļā no recesijas uz depresiju", žurnālistiem otrdien pēc tikšanās ar premjeru Ivaru Godmani pavēstīja Jūrmalas mērs Ģirts Trencis, uzsverot, ka pašvaldībām šobrīd ir tikai divi ceļi – samazināt par 25% strādājošo skaitu vai bankrotēt.
Trencis stāstīja, ka otrdien tikšanās laikā premjers pašvaldībām skaidrojis, ka valdība plāno palielināt pievienotās vērtības nodokli no 18% līdz 21%, un samazināt iedzīvotāju ienākumu nodokli no 25% līdz 22%, un tas ietekmēs pašvaldību budžetus, un jau nākamā gada nogalē pašvaldību budžetos kopumā varētu iztrūkt aptuveni 500 miljoni latu.

Trencis pauda, ka tā ir bezatbildīga rīcība laikā, kad pašvaldībām būs jāsniedz aizvien lielāks pabalsts trūkumā nonākušajiem iedzīvotājiem.

Neskatoties uz pašvaldību pārstāvju iebildumiem un argumentiem, premjers neesot piekritis mainīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadali, atvēlot pašvaldībām vēl lielāku daļu no iedzīvotāju samaksātajiem nodokļiem, līdz ar to nākamgad valdībai būs jāatrod 500 miljoni šī deficīta segšanai, iespējams kredīta veidā, pauda Trencis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!