Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trešdien glābēji no upes Ventspilī izcēluši cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi, "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Tāpat ap pulksten 19.30 ugunsdzēsēji devās uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā ar piebūvi dega otrā stāva bēniņi, jumts un piebūve 200 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas pirmā stāva evakuējās četri cilvēki un no otrā stāva – viens cilvēks, kurš ugunsgrēkā cieta un tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 2.14 ugunsgrēks tika likvidēts.

Glābēji saņēmuši izsaukumu arī uz divu automašīnu avāriju Mārupē, kur ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja vienu cilvēku. Ugunsdzēsēji sakārtoja ceļa braucamo daļu un pulksten 12.03 darbu notikuma vietā noslēdza.

Tāpat glābēju palīdzība bija nepieciešama Pededzes pagastā, kur notikusi avārija, kurā iesaistīti divi autobusi un iespiests cilvēks. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji cilvēku atbrīvoja un nodeva NMPD mediķiem. Notikumā cieta vēl septiņi cilvēki. Pulksten 10.12 glābēji darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji divu ēku dūmvados, šķūnis, vieglā automašīna, sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un trīs gadījumos atkritumi.

Trešdien VUGD saņēma 42 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz kūlas ugunsgrēka dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!