Foto: LETA

Līdz šim Saeimas darbinieku vidū atklāti trīs cilvēki, kuri saslimuši ar Covid-19, portālam "Delfi" apstiprināja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

SPKC atklāja, ka ceturtdien tur apstiprināts viens saslimšanas gadījums pie kura izmeklēšanas arī sākts darbs un veikta mērķtiecīga testēšana. Līdz šim atklāti trīs saslimšanas gadījumi Saeimas darbinieku vidū.

Centrā norādīja, ka tādos gadījumos, kad saslimšana ir konstatēta kādā iestādē, tiek sagatavoti iespējamo personu saraksti, kas varētu būt kontaktpersonas, ar kurām tālāk sazinās SPKC.

Tikmēr Saeimas Preses dienestā portālam "Delfi" norādīja, ka, ņemot vērā, ka Saeimā ir konstatēti jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, sadarbībā ar SPKC tiek paplašināta parlamentā strādājošo testēšana, lai novērstu plašākus vīrusa izplatības riskus.

Testēšana tiek veikta saskaņā ar SPKC sniegtajām rekomendācijām un centra ierasto praksi, veicot testēšanu lielos darba kolektīvos. Testēto personu vidū ir gan parlamenta deputāti, gan darbinieki – primāri tās personas, kuras uzskatāmas par saslimušo kontaktpersonām, uzsvēra Saeimas Preses dienestā.

Respektējot ikvienas personas tiesības uz privāto datu neaizskaramību, Saeima nepublisko tādu informāciju, kas ļautu identificēt personu, kuru skārusi saslimšana, kā arī tādu informāciju, kas varētu norādīt uz to personu loku, kuras varētu būt skārusi saslimšana.

Tāpēc Saeimas Preses dienestā neatklāj, cik no saslimušajām personām ir deputāti un cik Saeimas darbinieki.

Tāpat Preses dienestā atgādina, ka, ievērojot aktuālo epidemioloģisko situāciju, Saeimas sēdes patlaban notiek attālināti platformā e-Saeima, arī Saeimas komisiju sēdes un darbinieku darbs tiek organizēts pēc iespējas attālināti.

Vēstīts, ka pēdējā diennaktī veikti 5964 Covid-19 testi, reģistrēti 284 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī pieci nāves gadījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!