Foto: LETA

Kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā aizdomās turētais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) uzskata, ka neko nelikumīgu nav izdarījis.

"Es ļoti ceru, ka tas nav saistīts ar mēģinājumiem mazināt reitingus vai nogremdēt. Tāpat es ceru, ka tas nav saistīts ar pārmaiņām, reformām, ko veicam Jūrmalas pilsētā," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" teica Truksnis, paužot, ka pilsētā ir iestājusies stabilitāte un tas daudziem nepatīkot.

Truksnis intervijā skaidrojis, ka neko nelikumīgu nav darījis. Viņš nenoliedz, ka mudina uzņēmējus būt pilsoniski aktīviem un atbalstīt ne tikai partijas, bet arī sporta klubus. Mērs arī uzsvēris, ka viņam nav nekādas saistības ar līdzekļu piesaisti partijai "No sirds Latvijai".

"Jūrmalas dienas kārtību neietekmē nekādi ziedotāji," sacīja Truksnis. "Šeit nav nekādu atlaižu nevienam. Mēs vienmēr pieturamies pie likuma," norādīja Jūrmalas mērs.

Tāpat viņš pauda, ka ar uzņēmēju Jūliju Krūmiņu iepazinies pirms kādiem četriem gadiem.

KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā tika aizturētas četras personas, to vidū arī Truksnis, savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" saistītais Jorens Raitums un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.

Pagaidām nav zināms, kas ir ceturtais lietā aizturētais.

KNAB Truksnim piemērojis aizdomās turētā statusu konkrētajā kriminālprocesā. Kā informēja viņa aizstāvis Jānis Rozenbergs, Truksnis šorīt ir atbrīvots, bet procesa virzītājs viņam piemērojis drošības līdzekli - aizliegumu izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām, sacīja advokāts. Viņam nav aizlieguma ieņemt amatu Jūrmalas domē.

Latvijas Zaļās partijas (LZP) Jūrmalas nodaļa, kuras biedru vidū ir Truksnis, neplāno rosināt viņa izslēgšanu, atzina nodaļas vadītājs Jānis Lediņš. "Atbalstīsim viņu vismaz līdz tiesas lēmumam. Viņš strādā ļoti labi, pilsētā dzīve rit uz priekšu, un nebūtu prāta darbs kādas, iespējams, provokācijas dēļ cilvēku atlaist," sacīja Lediņš.

Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pagaidām neplāno rosināt Trukšņa izslēgšanu no ZZS veidojošās LZP. ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze iepriekš sacīja, ka vēl nav zināmi daudzi fakti, tāpēc jāsagaida rezultāti un tad var spriest par šo jautājumu.

Tikmēr nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Jūrmalas nodaļa lēmusi aicināt tuvākos politiskos partnerus pievienoties neuzticības izteikšanā Truksnim un lemt par viņa atstādināšanu.

Lai iekļautu Jūrmalas domes sēdes darba kārtībā jautājumu par priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata, par to jāparakstās vismaz pieciem domes deputātiem. Līdz šim esot savākti četri paraksti, teica Jūrmalas domes deputāts Mārtiņš Stulpiņš ("Tev, Jūrmalai").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!