Tautas saskaņas partijas (TSP) biedri šodien kongresā nolēma, ka partija izstāsies no politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL).
Par izstāšanos no PCTVL balsoja 157 no 211 TSP kongresa delegātiem. Izstāties no apvienības negribēja 18 delegāti, bet 10 balsojumā atturējās.

Kongress nolēma ierosināta abām pārējām PCTVL loceklēm - partijai "Līdztiesība" un Sociālistiskajai partijai - uzsākt sarunas ar TSP par turpmākajām sadarbības formām Saeimā un pašvaldībās.

Lēmums par izstāšanos no PCTVL paredz izveidot patstāvīgu TSP frakciju Saeimā, bet pašvaldību deputāti no TSP varēs izvēlēties sadarbības formas un koalīcijas variantus ar citām attiecīgajā pašvaldībā pārstāvētām partijām, informējot par to TSP vadību.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka jaunajā Saeimas frakcijā paliks visi pašreizējie 13 TSP deputāti, lielākā daļa no septiņiem "Līdztiesības" deputātiem un kāds sociālists. Tādējādi šis jaunais Saeimas veidojums būs par apmēram trešdaļu mazāks nekā pašreizējā PCTVL Saeimas frakcija, kurai ir 25 vietas.

TSP domei turpmāk būs jāizstrādā partijas jaunā programma.

Kā ziņots, TSP priekšsēdētājs Jānis Jurkāns uzskata, ka, paliekot vienā apvienībā ar "Līdztiesību" un Sociālistisko partiju, TSP nevarēs izpildīt savus solījumus vēlētājiem, jo neiekļūs valdībā.

""Līdztiesība" ir ieslīgusi [Tatjanas] Ždanokas ambīcijās, Sociālistiskā partija vēlas atjaunot komunismu, tādēļ mums nekas cits neatliek, kā izstāties," rezumēja Jurkāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!