Foto: LETA

Latvijas centrālajos rajonos AS "Sadales tīkls" reģistrējis elektroapgādes pārtraukumus vidējā sprieguma elektrotīklā. Tos izraisījuši nelabvēlīgie laika apstākļi – spēcīgais vējš un brāzmas, kā arī slapjš sniegs un paaugstināts mitruma līmenis, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Kā uzsver uzņēmumā, "Sadales tīkls" personāls strādā pastiprinātā režīmā, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi klientiem.

Spēcīgo vēja brāzmu un slapja sniega ietekmē gaisvadu elektrolīnijas vados ieķeras vēja nolauzti koku zari, kā arī var iegāzties koks, skaidro uzņēmumā. Ņemot vērā, ka pēdējo dienu laikā gaisa temperatūra visā valstī ir strauji kāpusi un visā valstī sācies atkusnis, veidojas paaugstināts gaisa mitrums, kas arī ietekmē klientu elektroapgādi.

Nelabvēlīgie laika apstākļi šorīt izraisījuši vidējā sprieguma elektrolīniju atslēgšanos, ietekmējot elektroapgādi vairākiem tūkstošiem klientu Latvijas centrālajos rajonos - Jūrmalā, Engures, Olaines, Stopiņu, Ķekavas novados un citviet.

Kā paredz uzņēmumā, otrdien situācija elektroapgādē dienā būs mainīga, jo pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, Latvijā saglabāsies paaugstināts mitruma līmenis un visā valsts teritorijā snigs.

Gadījumos, ja tiek traucēta elektroapgāde, iedzīvotāji aicināti informēt "Sadales tīklu", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404. Bet, ja bojājums ir vidējā sprieguma elektrotīklā un klienti ir norādījuši savu mobilo tālruni vai e-pastu operatīvās informācijas saņemšanai, par reģistrēto elektrotīkla bojājumu un plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku klienti tiks informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību. Šādos gadījumos klientam pašam vairs nav jāsazinās ar AS "Sadales tīkls".

Jau vēstīts, ka otrdien dienas pirmajā pusē laika apstākļus noteiks ciklona dienvidrietumu mala, kā ietekmē būs mākoņains laiks un austrumos gaidāms sniegs, slapjš sniegs, vietām nedaudz arī putinās. Ceļi būs slideni. Sākot no Kurzemes, pastiprināsies augsta spiediena atzara ietekme, daudzviet debesis skaidrosies un nokrišņi mitēsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!