Foto: LETA

Otrdien ap pulksten 17 jumta paneļu deformācijas dēļ slēgts lielveikals "Rimi" Tukumā, Pasta ielā 14 un apmeklētājiem veikalā iekļūšana tika liegta, vēsta "Neatkarīgo Tukuma Ziņu" interneta vietne.

Veikals slēgts, ievērojot Tukuma novada būvvaldes sēdes lēmumu. Tā izvērtējusi SIA "ARA intellect" tehniskās apsekošanas atzinumu, kurā teikts, ka avārijas zonā jumta sendvičpaneļi atrodas avārijas stāvoklī un ka nekavējoties nepieciešama jumta paneļu pastiprināšana ar papildus "z" profiliem.

To, ka veikalā konstatēta paneļu deformācija, Tukuma novada domes būvinženieri secināja, apsekojot veikalu 12. decembrī. No veikala apsaimniekotāja SIA "Pasta 14" tika pieprasīts veikt ekspertīzi un iesniegt domē atzinumu par jumta konstrukciju stiprību.

Kā portālam pastāstījuši aculiecinieki, Tukuma pašvaldības policija bloķējusi ieejas lielveikalā un apmeklētājus nav ielaidusi, taču tiem, kas atradās veikalā, tika ļauts pabeigt iepirkšanos.

Par lēmumu veikalu nekavējoties slēgt neizpratnē bija arī vairāku mazo veikaliņu pārdevēji. Par to, ka nepieciešams veikt remontdarbus, viņi bija dzirdējuši, bet tagad savus veikalus pametuši steigā.

Ja notikšot remonts, veikala preces varot tikt sabojātas, bažījušies pārdevēji.

Tirdzniecības centrā Pasta ielā 14, ko apsaimnieko SIA "RCH Managment" un kurš pēc Tukuma būvvaldes lēmuma tika slēgts, "Rimi" nomā tirdzniecības telpas, portālam "Delfi" sacīja uzņēmuma mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Ciemīte - Kupre.

Lai arī "Rimi" nav ēkas īpašnieki un apsaimniekotāji, tas pats veic regulāras ēkas apsekošanas un drošības pārbaudes. Turklāt pagājušā gada beigās pasūtīta neatkarīga ēkas būvkonstrukciju ekspertīze, kuru veica SIA "Būvniecības konsultants" sadarbībā ar AI Engeneering.

Pēc ekspertīzes sertificēti būvinženieri sniedza atzinumu, ka ēkā var notikt tirdzniecība, taču ziemas laikā jāpievērš īpaša uzmanība sniega tīrīšanai. Saskaņā ar būvinženieru rekomendācijām, ēkas īpašnieks veic pastāvīgu sniega monitoringu un regulāru tā tīrīšanu.

Šī iemesla dēļ būvvaldes lēmums par tirdzniecības centra slēgšanu mums bija pārsteigums, taču pircēju un darbinieku drošība mums ir pirmajā vietā. Tāpēc esam gatavi ciešā sadarbībā ar Tukuma novada pašvaldību, ēkas īpašnieku un apsaimniekotāju veikt visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Jau tuvākajā laikā "Rimi" cer saņemt ēkas īpašnieka sniegto informāciju par nepieciešamo remotdarbu apjomu un termiņiem to īstenošanai.

Veikals būs slēgts tik ilgi, kamēr "Rimi" būs saņēmis visu iesaistīto pušu apstiprinājumu par tirdzniecības centra drošumu. 

Šobrīd nav saņēmis informāciju par citu centra nomnieku plānoto rīcību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!