Foto: LETA
Ugunsgrēkā Tukuma novadā pirmdien, 10. augustā, gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pēdējā diennaktī līdz 11. augusta rītam VUGD saņēma 51 izsaukumu – 13 uz ugunsgrēkiem, tajā skaitā viena meža ugunsgrēka, 25 uz glābšanas darbiem, savukārt 13 izsaukumi bija maldinājumi. Liesmās Tukumā bija arī bojā gājušais.

Pirmdienas vakarā Tukumā ugunsgrēks izcēlās dzīvojamā mājā 60 kvadrātmetru platībā, turklāt ēkai bija iebrucis jumts, teju stundu pirms pusnakts glābēji ugunsgrēku likvidēja. Glābēji no degošās ēkas iznesa cilvēku, taču Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki konstatēja viņa nāvi.

VUGD darbinieki devās arī uz izsaukumu Daugavpils novadā, kur dega vieglā automašīna un garāža kopumā. Ugunsgrēkā bija viens cietušais, kuru nodeva NMPD pārraudzībā. Liesmas teju divu stundu laikā dzēsa. Savukārt Siguldas novadā VUGD glābēji no pusotru metru dziļas meliorācijas akas izcēla cilvēku, kuram pēc tam palīdzēja mediķi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sausā zāle, siena kaudze, rugāji, kombains, dārza māja, sodrēji dūmvadā, vieglā automašīna, atkritumi.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji vakar Cesvainē no aptuveni metru dziļas akas izcēla teļu. Dobelē atbrīvoja un palaida brīvībā dzīvojamajā mājā starp piekaramajiem griestiem iestrēgušus divus putnus, Kuldīgā atbrīvoja dzīvojamās mājas žogā iestrēgušu suni, Ogrē atbrīvoja starp liftu un kāpņu telpas sienu iesprūdušu kaķi, bet Saulkrastos atbrīvoja sētā iesprūdušu čūsku un palaida brīvībā meža masīvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!