Saeimas deputāta Daiņa Turlā (LPP/LC) palīgs Jānis Dzelme pārsūdzējis Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu, ar kuru viņam tika piemērotas 100 stundas piespiedu darba par kāda lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" ("Mozaīka") biedra automašīnas apmētāšanu ar izkārnījumiem pirms pusotra gada notikušā praida laikā.
Krimināllieta izskatīšanai apelācijas kārtībā nosūtīta Rīgas apgabaltiesai.

Kā aģentūru LETA informēja apgabaltiesas preses sekretāre Evita Naglinska, tiesas sēde šajā lietā nozīmēta 9.aprīlī plkst.14.30.

Kā ziņots, Dzelme 2006.gada 22.jūlijā piedalījās demonstrācijā Rīgā pie Alberta ielas, kur toreiz notika notika "Mozaīkas" rīkota preses konference saistībā ar to, ka Rīgas dome aizliedza rīkot gājienu par dzimumu vienlīdzību. Vidzemes priekšpilsētas tiesa uzskatīja par pierādītu, ka Dzelme konferences laikā apmētājis kāda "Mozaīkas" biedra automašīnu ar polietilēna maisiņu, kas pildīts ar smakojošu saturu.

Dzelme savu vainu neatzina, tomēr norādīja, ka minētajā datumā atradies notikuma vietā.

Dzelme uzskata, ka viņu notiesājošais spriedums "ir nepamatots un nelikumīgs". Jau uzreiz pēc saīsinātā sprieduma pasludināšanas pirmajā instancē viņš norādīja, ka noteikti to pārsūdzēs, jo "runa nav par 100 piespriestajām darba stundām, bet gan par taisnīgumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!