Foto: Shutterstock

Ministru kabinets otrdien, 25. janvārī, atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) priekšlikumu ārkārtējās situācijas laikā paredzēt izņēmumu elektronisko mediju tiešraidēs raidīto pasākumu darba laikam, paredzot, ka atsevišķos gadījumos tie var ilgt arī pēc ārkārtējās situācijas periodā noteiktā darba laika beigām – pulksten 23.

KM portālam "Delfi" atzina, ka šāds izņēmums ieviests, lai nodrošinātu sabiedriski nozīmīga satura tiešraižu translāciju elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos – televīzijā un radio – kad norises laiks ir tieši pakārtots plašsaziņas līdzekļu satura redakcionālajiem plāniem un maksimālajam auditorijas pārklājumam.

Turpmāk izņēmumus noteiks kultūras ministrs pēc attiecīgā pasākuma norises laika saskaņošanas ar Veselības ministriju (VM), līdzīgi kā līdz šim noteikts, ka darba laika izņēmumus reliģisko darbību veikšanas vietās var noteikt tieslietu ministrs pēc saskaņošanas ar VM.

Jau vēstīts, ka ārkārtējās situācijas laikā netiek sniegti pakalpojumi un organizēti pasākumi laikposmā no pulksten 23 līdz pulksten 6.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!