Foto: DELFI Aculiecinieks
Ūdens līmenis Daugavas upē šodien plkst.19 Daugavgrīvā cēlies par 108 centimetriem, bet Andrejostā par 106 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Tuvākajās stundās līmenis vēl nedaudz paaugstināsies, taču maksimālā robeža nepārsniegs 120 centimetru atzīmi, prognozē sinoptiķi.

Ņemot vērā meteoroloģisko dienestu brīdinājumu, ka vakarā Rīgā vēja brāzmas sasniegs 18 līdz 20 metrus sekundē, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki regulāri apsekos potenciāli applūstošās teritorijas.

RPP Ūdenslīdēju un glābšanas nodaļas priekšnieks Edgars Rudzītis pastāstīja, ka, pēc meteorologu izteiktajām prognozēm, ūdens līmenis Daugavā šovakar nepārsniegs 120 centimetru atzīmi, tomēr policijas darbinieki turpina sekot situācijai un kritiskā brīdī ir gatavi rīkoties.

Ūdens līmeņa kritiskā robeža, kad sāk applūst tuvējās teritorijas, ir 140 centimetri.

Tikmēr sinoptiķi prognozē, ka spēcīgā vētra, kas šodien Ventspilī sasniedza 30,9 metrus sekundē (m/s), pakāpeniski pierims tikai nakts laikā.

Lai arī vēja brāzmas pēc plkst.17 kļuvušas nedaudz rāmākas, tomēr jūras piekrastē vējš joprojām pūš brāzmās 26 līdz 27 m/s.

Sinoptiķi prognozē, ka nakts laikā vētra pakāpeniski pierims, tomēr stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš vēl saglabāsies piekrastes rajonos, pūšot brāzmās 20-24 m/s. Savukārt rīt dienā pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, kas dienas pirmajā pusē Kurzemē un Vidzemē vēl saglabāsies brāzmās 15-18 m/s.

Brāzmainā vēja ietekmē Rīgas līča dienvidu piekrastē pakāpeniski paaugstinās arī ūdens līmenis. Plkst.17 ūdens līmenis Daugavgrīvā un Andrejostā bija 87 centimetri virs vidējā rādītāja, bet tuvāko stundu laikā ūdens līmenis varētu paaugstināties līdz 120 centimetriem virs vidējā rādītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!