Valsts policijas Ūdens policija svētdien ir apsekojusi aviācijas degvielas noplūdes vietu Kundziņsalā SIA "Man-Tess" Rīgas brīvostas teritorijā, sacīja Ūdens policijas jaunākais inspektors Viesturs Nīmanis.
Ūdens policija, no rīta apmeklējot noplūdes vietu, novēroja, ka noplūdes seku likvidēšanas darbi turpinās.

Nīmanis norādīja, ka teritorija neesot plašākai publikai pieejama un arī ūdens braucamrīku īpašnieki lielākoties esot sastopami tālāk no noplūdes vietas. Tomēr apkārtējā teritorijā cilvēki, neskatoties uz noplūdi, turpinot atpūsties tāpat kā līdz šim.

Vakar, 26.jūlijā, SIA "Man-Tess" Rīgas brīvostas teritorijā noplūdušas aptuveni četras tonnas aviācijas degvielas. Notikuma vietu vēlāk apmeklējuši gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), gan Valsts vides dienesta pārstāvji.

Valsts vides dienesta ģenerāldirektora vietnieks Imants Krūmiņš sacīja, ka SIA "Man-Tess" nav laicīgi ziņojis par notikušo, tādēļ plānots rosināt administratīvu lietvedību.

VUGD 26.jūlijā aplūkojis negadījuma vietu, taču SIA "Man-Tess" atteicies no VUGD pakalpojumiem un paši esot izvietojuši bonas ap notikuma vietu,  informēja VUGD pārstāve Inese Veisa.

Arī Krūmiņš apstiprināja, ka vakar SIA "Man-Tess" veica noplūdes likvidācijas darbus ūdenī. Noplūdusī aviācijas degviela ir ierobežota ar bonām 15 kvadrātmetru laukumā. Degvielas pamatnoplūde gan ir notikusi krastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!