Aptuveni 30 speciālisti tika iesaistīti pirmdien notikušā maģistrālā ūdensvada avārijas darbu likvidācijā, un šobrīd veikti priekšdarbi bojātā ūdensvada posma nomaiņai, portālu "Delfi" informēja "Rīgas ūdens" preses pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Šorīt ir izņemts bojātais posms un apstrādāti cauruļvada gali, lai varētu iebūvēt jaunu posmu, taču pirms tam nepieciešams saremontēt bojāto caurteku, kuras remontdarbi pašlaik ir uzsākti.

Viena no versijām, par to, kādēļ notikusi šī 800 milimetru ūdensvada avārija – bojātās caurtekas dēļ zem ūdensvada veidojies grunts izskalojums, kā rezultāta ūdensvads sācis sēsties, līdz pārlūzis. Tomēr precīzu ūdensvada avārijas iemeslu varēs noteikt vien, kad eksperti būs izvērtējuši visus apstākļus.

Ūdensvada avārijas novēršanas darbi vakar tika uzsākti ar bojātā ūdensvada posma izslēgšanu, noslēdzot desmit ūdensvada aizbīdņu. Divu stundu laikā to izdevies paveikt, tādējādi atjaunojot ūdensapgādi Rīgas pilsētas Labā krasta patērētājiem. Lielākā daļa šo aizbīdņu nomainīti pēdējo gadu laikā, tādēļ bijis iespējams ūdensapgādi atjaunot salīdzinoši ātri, skaidroja Mucenieks.

Pēc aizbīdņu noslēgšanas tika pārtraukta izplūde no bojātā ūdensvada, kas deva iespēju uzsākt bojātā posma atsegšanu.

Tomēr, lai atsegtu bojāto ūdensvada posmu, bija nepieciešams atsūknēt aptuveni 4000 kubikmetru ūdens, kas vēl bija atlicis izslēgtajā cauruļvada posmā un izskalojuma bedrē, tādēļ tika uzstādīti jaudīgi ūdenssūkņi.

Pēc asfalta segas noņemšanas tik konstatēts, ka izskalojums ir aptuveni 70 kvadrātmetrus plašs.

Pēc bojātā posma atsegšanas, tika konstatēts ūdensvada garenplīsums. Tāpat atklāts, ka plīsums atrodas tieši vietā, kur zem ūdensvada atrodas bojāta virszemes ūdeņu novadīšanas caurteka.

Otrdienas rītā pie Berģiem veidojās pamatīgs sastrēgums, un aculiecinieki ziņoja, ka "korķī" var nākties pavadīt pat vairāk nekā stundu. Par sastrēgumiem lielākoties ziņoja šoferi, kuri brauca caru Jaunciemu un Pļavniekiem.

SIA "Rīgas ūdens" speciālisti kopā ar atbildīgajām institūcijām izvērtē risinājumus, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu satiksmi pilnā apjomā uz Vidzemes šosejas, pauda Mucenieks.

Jau ziņots, ka pirmdien pulksten uz autoceļa Rīga–Veclaicene, zem Jaunciema viadukta, notikusi ūdensvada avārija. Daļēji iebrukusi un applūdusi brauktuve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!