Foto: LETA

Divos ugunsgrēkos sestdien un šonakt ugunsdzēsēji no liesmās izglābuši 120 cūkas un 25 vistas, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Izsaukumu uz ugunsgrēku cūku fermā Talsu novada Ārlavas pagastā VUGD saņēmis sestdien plkst.14.38. Uz notikuma vietu devušies ugunsdzēsēji no Talsiem, Rojas un Dundagas.

Ierodoties notikuma vietā, sākta cūku glābšana no sadūmotajām telpā un liesmu dzēšana, lai apturētu to izplatīšanos pa ēkas jumtu. Izglābtas 120 cūkas, bet vairākas gāja bojā.

Kopējā degšanas platība bija 210 kvadrātmetri (m2), no tiem ēkas jumts dega 150 m2 un grīda 60 m2 platībā. Darbs notikuma vietā pabeigts plkst.17.34.

Savukārt šonakt plkst.2.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Šķeltovas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā un kūtī. Ēka deg 300 m2 platībā. No kūts ugunsdzēsēji izglāba 25 vistas. Darbs notikuma vietā pabeigts plkst.7.48.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma kopumā 46 izsaukumus - 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem un vēl deviņi izsaukumi bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!