Foto: DELFI

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma deviņus izsaukumus uz ugunsgrēku dzēšanu. Kopumā ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki, no kuriem viens gājis bojā, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Otrdien ap pulksten 17 glābēji steidzās uz Gulbenes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja ar mansarda stāvu.

Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no ēkas izglāba vienu cilvēku, bet, veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ēkā atrasts viens bojāgājis cilvēks.

VUGD saņēma izsaukumu uz Ilūkstes ielu Rīgā, kur no deviņstāvu dzīvojamās mājas logiem bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka sestā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas. No piedūmotās ēkas glābēji evakuēja trīs cilvēkus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, papīri, rozete, grīda, saimniecības ēka, dārza māja, sodrēji sešu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 27 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!