Foto: LETA
Traģiskajā ugunsgrēkā izpostītā Merķeļa ielas dzīvokļa īpašnieks Andrejs Gailis to bija nodevis lietošanā citām personām, un nekad neesot devis piekrišanu dzīvokļa pārbūvei par hosteli un cilvēku izmitināšanai.

To viņš telefonintervijā apgalvoja TV3 raidījumam "Nekā personīga".

Dzīvokli Merķeļa ielā 8 jurists Gailis nopircis pirms diviem gadiem, liecina zemesgrāmatas informācija. Par hosteli tas pārbūvēts nelikumīgi. Īsi pēc ugunsgrēka policija viņu aizturēja, taču tiesa nolēma neapcietināt. Gailis gan šajā lietā aizvien ir aizdomās turamais, vēsta "Nekā personīga".

"Dzīvoklis tika nodots lietošanā citām personām, un es nekad neesmu devis savu piekrišanu dzīvokļa pārbūvei vai cilvēku izmitināšanai," raidījumam apgalvoja Gailis.

Hosteļa patiesais saimnieks bijis Ernests Rieksts, kuru policija izsludinājusi meklēšanā. Viņš jau sešus gadus bijis pazīstams kā nelikumīgu naktsmītņu īpašnieks, norāda raidījums. Pirms mēneša par viņa biznesu sākts kriminālprocess, un Rieksts klientus brīdinājis, ka grasās doties prom.

Pēc "Nekā personīga" rīcībā esošās informācijas, Gailis un Rieksts ir pusbrāļi. Jautāts, vai persona, kam dzīvoklis nodos, bija Rieksts, Gailis norādīja, ka "diemžēl nedrīkst atbildēt".

LETA jau ziņoja, ka Valsts policija saistībā ar traģisko ugunsgrēku izsludinājusi Riekstu meklēšanā.

Apcietinājumā atrodas divi cilvēki – hosteļa darbinieks un iemītnieks, kas varētu būt izraisījis ugunsgrēku, vēsta "Nekā personīga". Lietā divām personām ir aizdomās turētā statuss, un viens no tiem ir Gailis.

Kā ziņots, ugunsgrēkā nelikumīgajā hostelī Merķeļa ielā gāja bojā astoņi cilvēki. Glābēji evakuēja 24 cilvēkus. No tiem slimnīcā vidēji smagā stāvoklī nogādāti seši cietušie.

Izsaukumu uz Merķeļa ielu glābēji saņēma trešdien neilgi pirms plkst.5. Tur dega sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts.

Kriminālprocess kvalificēts pēc trīs Krimināllikuma pantiem - par ugunsdrošības noteikumu tīšu pārkāpšanu, svešas mantas iznīcināšanu vai bojāšanu aiz neuzmanības, kā arī uzņēmējdarbību bez reģistrēšanas un bez atļaujas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!