Foto: LETA

Trešdien pulksten 11 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Līvānos, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega virtuve un istaba. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks, portālam "Delfi" pavēstīja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Pulksten 13.33 ugunsgrēks likvidēts. Mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors.

Trešdienas vakarā tika saņemts izsaukums arī uz Vecpilsētas ielu Rīgā, kur sešstāvu ēkas dzīvoklī bija konstatēta tvana gāzes noplūde. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies septiņi cilvēki un viens cilvēks bija nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Telpas tika pārbaudītas un izvēdinātas, un neilgi pirms pusnakts VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Maltas pagastu, kur uz dzelzceļa pārbrauktuves bija notikusi vieglās automašīnas un lokomotīves sadursme. Notikumā cilvēki nav cietuši. Ugunsdzēsēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes un atbrīvoja pārbrauktuvi, un pulksten 20.22 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 18.33 tika saņemts izsaukums uz Muižas ielu Jūrmalā, kur četrstāvu ēkā dega augšējā stāva terase. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki.

Tāpat trešdienas pievakarē glābēji steidzās uz izsaukumu Republikas laukumā Rīgā, kur daudzstāvu sabiedriskā ēkas pirmajā stāvā bija izveidojies sadūmojums, kā rezultātā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Notikuma vietā pazemes komunikāciju šahtā bija deguši putekļi un vadi. Atklāta degšana netika konstatēta. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki un pēc tam tika evakuēti vēl četri cilvēki. Ugunsdzēsēji pārbaudīja telpas un darbu notikuma vietā pabeidza.

Tāpat tika saņemts izsaukums uz Atbrīvošanas aleju Rēzeknē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija konstatēta gāzes noplūde no gāzes vada. SIA "Latvijas propāna gāze" darbinieki noplūdi novērsa. Telpas tika pārbaudītas un izvēdinātas, un VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Ap pusdienlaiku ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Jaunmārupi, kur uz autoceļa Salaspils – Babīte bija notikusi trīs vieglo automašīnu un kravas automašīnas sadursme. Notikuma vietā tika atbrīvots viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem, apturēta degvielas noplūde no kravas automašīnas tvertnes, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa. Pulksten 15.48 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 51 izsaukumu – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!