Foto: AFI

Trešdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji glābēji Rīgā no degušas mājas izglāba divus cilvēkus, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

VUGD pulksten 14.36 steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur no daudzdzīvokļu mājas loga cēlās dūmi.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu ēkas dzīvoklī deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa izglāba divus cilvēkus, izvedot pa iekšējām kāpnēm. Pulksten 15.33 ugunsgrēks tika likvidēts.

Dzīvoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Pulksten 20.41 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur dega dzīvojamā māja. Notikuma vietā dega vienstāva koka privātmājas pirmā stāva piebūve pie ieejas, blakus esošā istaba, starpstāvu pārsegums, kā arī koka konstrukcijas bēniņos kopumā 40 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Pulksten 22.58 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 16.17 tika saņemts izsaukums uz Pārolaini, kur dega bērzu jaunaudze un kūla 2,5 hektāru platībā. Vēja dēļ liesmas strauji izplatījās. Pulksten 18.56 ugunsgrēku izdevās lokalizēt, bet pulksten 20.05 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 12.30 tika saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka kopumā 249 kvadrātmetru platībā ar atklātu liesmu deg pusotra stāva dzīvojamā māja, blakus esošā vieglā automašīna, divstāvu dzīvojamās mājas ārsiena, jumts un piebūvētais šķūnis, kā arī vienstāva vasarnīca. Pulksten 19.21 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Trešdien Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla vienu bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 120 izsaukumus – 89 uz ugunsgrēku, tai skaitā 53 kūlas un 10 meža ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!