Foto: LETA

Naktī uz ceturtdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Viļakas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki un viens gājis bojā, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā deg griesti un bēniņi, un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba divus cilvēkus, kurus nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Ap pusnakti glābēji steidzās uz Lokomotīves ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas.

Ugunsdzēsēji no ēkas izglāba vienu cilvēku, bet vēl sešus evakuēja.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, vieglā automašīna, šķūnis un sodrēji četru ēku dūmvados.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 34 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!