Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas prezidents Petro Porošenko pateicies Latvijai par ātru Eiropas Savienības (ES) un Ukrainas asociācijas līguma ratifikāciju Saeimā, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

15. jūlijā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ( V) kopā ar Islandes ārlietu ministru Gunaru Bragi Sveinsonu un Polijas ārlietu ministru Radoslavu Sikorski ticies ar Ukrainas prezidentu Porošenko un ārlietu ministru Pavlo Kļimkinu.

"Šīs ir kritiskas un nozīmīgas dienas Ukrainas vēsturē, un tieši šajā brīdī mēs augsti novērtējam Ukrainas draugu Eiropā atbalstu un solidaritāti", tikšanās laikā norādīja Porošenko.

16. un 17. jūlijā Rinkēvičs turpinās darba vizīti Ukrainā. 16. jūlijā ministram paredzētas vairākas tikšanās Kijevā, to skaitā ar EDSO un Ukrainas prezidenta administrācijas pārstāvjiem. 17. jūlijā Latvijas un Islandes ārlietu ministri kopā dosies uz Dņepropetrovsku, lai iepazītos ar situāciju šajā nozīmīgajā Ukrainas reģionā.

Jau vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos aizvien notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. 

Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!