Foto: Edijs Pālens
Eksprezidents un opozīcijā esošās apvienības "Par labu Latviju" vadītājs Guntis Ulmanis uzskata, ka Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) premjera amata kandidāts, Ventspils mērs Aivars Lembergs vairākos jautājumos diktē noteikumus koalīcijā, tāpēc "tautai jārēķinās ar diviem viedokļiem: ko saka premjers un ko saka Lembergs".

Intervijā laikrakstam "Diena" Ulmanis pauda, ka, viņaprāt, pašlaik Latvijā ir viens oligarhs. "Par oligarhiem var runāt vienā personā - tas ir Lembergs. Viņš ir apvienojis savu ekonomisko potenciālu ar politisko varu, un tā ir oligarhijas pazīme," skaidrojis eksprezidents.

Viņš arī pauda pārliecību, ka Lembergam, kurš nav Saeimas deputāts un nav arī oficiāli ZZS valdē, ir nopietna ietekme koalīcijā. "No vienas puses, ir [premjers Valdis] Dombrovskis (V) ar godīgi strādājošā cilvēka tēlu - nav šaubu. No otras puses, viņš ir divjūgā ar pavisam citu tēlu, kas ir Lembergs. Kā viņi tālāk virzīs notikumu gaitu, tas man patiešām parlamenta darbībā rādās ļoti interesanti," paudis Ulmanis.

"Liekas dīvaini, ka Lembergs diktē Dombrovskim daudzus noteikumus. Tas redzams katru dienu - kaut vai konsolidācijas jautājumos, kaut vai jebkādu nodokļu jautājumos [..]. Jebkurā jautājumā valstij un tautai jārēķinās ar diviem viedokļiem: ko saka premjers un ko saka Lembergs," spriedis Ulmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!