Foto: LETA
Viens no valdību veidojošajiem politiskajiem spēkiem, apvienība "Vienotība" ir smieklīga ar savu neizlēmību ņemt vai neņemt valdības sastāvā apvienību "Saskaņas centrs" (SC), pirmdienas rītā LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" pauda SC līderis Jānis Urbanovičs.

"Viņi ir smieklīgi, ar savu ņemšanos, ko ņems un neņems," par diskusijām apvienībā "Vienotība" par to, vai SC aicināt valdībā, saka Urbanovičs. Viņš pauda, ka "Vienotība" ir "savas nacionālistiskās [priekšvēlēšanu] kampaņas ķīlnieki" un vēl joprojām turpina šo kampaņu.

Urbanovičs uzsvēra, ka Valsts prezidenta Valda Zatlera rīkojums rosināt Saeimas atlaišanu ir vēl viena iespēja Latvijas tautai. Šī valdība nav spējusi Latvijas ekonomiku izvest no stagnācijas uz augšupeju, tāpēc pašreizējā situācija ir tikai loģisks iznākums. "Cita ceļa nav," teica Urbanovičs.

Savukārt attieksme pret Zatlera pārvēlēšanu SC neesot skaidra. Apvienībā ir dažādi viedokļi, norādīja Urbanovičs.

Jau ziņots, pēc Saeimas ceturtdienas lēmuma neļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) veikt kratīšanu bieži vien par oligarhu dēvētā politiķa, Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietās, Valsts prezidents Valdis Zatlers nolēmis rosināt atlaist tikai pirms septiņiem mēnešiem ievēlēto 10.Saeimu.

"Vienotība" turpina atbalstīt Valsts prezidenta Valda Zatlera pārvēlēšanu uz otru termiņu un arī atbalsta viņa lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu.

Svētdien abi prezidenta amata kandidāti - pašreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers un piecu Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputātu izvirzītais frakcijas kolēģis, bijušais "Unibankas" vadītājs Andris Bērziņš paziņoja, ka negrasās atsaukt savas kandidatūras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!