Foto: AFI
Apvienība "Saskaņas centrs" (SC) plāno iegūt 40 vietas jaunajā parlamentā, - intervijā "Vesti Segodnja" saka SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

"Mums ir labs potenciāls, īpaši latvieši vēlētāju vidū, Kurzeme, Vidzeme un Zemgale, domāju, varam paaugties arī Latgalē un Rīgā," saka Urbanovičs un piebilst, ka par prognozi iegūt 40 vietas jaunajā Saeimā viņš varot runāt pārliecinoši un to varot apstiprināt arī ar skaitļiem.

SC Valsts prezidenta vēlēšanās atbalstīja Andra Bērziņa kandidatūru, taču neesot sastrīdējies arī ar Valdi Zatleru, - "mēs nebijām vienkārši godīgi pret viņu, taču daudz godīgāki par citiem".

Urbanovičs atzīst, ka Zatlers ir jauns politisks spēlētājs, ar kuru ir jāmeklē sadarbības iespējas. "Tas, ka viņš iet atsevišķi un ir mūsu konkurents, vēl nav iemesls karam, turklāt atsevišķas lietas, par kurām viņš runā, galvenokārt par cīņu pret oligarhu ietekmi, mēs atbalstām," saka SC līderis.

Zatleram viņš vēlot veiksmi kā patstāvīgai politiskajai figūrai, ārpus partijām. "Ja viņš būs "Vienotībā", tad tur tas viss būs skaidrs. Pagaidām viņiem valda "iekšējā Mongolija" - Kristovskis, Kalniete un citi, Zatlers "Vienotībā" būs kalifs uz stundu. Tātad pievienoties viņiem būs Zatlera politiskā pašnāvība," uzskata Urbanovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!