Foto: F64

Partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs sola nemitīgi kontrolēt politiskā spēka frakciju Rīgas domē, un vēlas pārliecināties, ka tā spēj strādāt.

Urbanovičs skaidroja, ka trešdien paredzētā tikšanās ar domes frakciju ir viņa iniciatīva. "Galvenais, ko gribu viņiem pateikt, ir, ka vairs nevarēšu ignorēt notiekošo Rīgas domē un partijas frakcijā. Man par viņiem tagad būs jārūpējas. Es nevarēšu atļauties neinteresēties par Rīgas domi," teica politiķis.

Viņš uzsvēra, ka frakcijai Rīgas domē ir jāprot strādāt un spēt pildīt galvaspilsētas iedzīvotājiem dotos solījumus. "Ja viņi tur ir ievēlēti ar rīdzinieku atbalstu, piedāvājot konkrētu programmu, tad tā ir jāpilda. Ja nē, tad viņi nevar palikt partijā. Tas attiecas uz visiem - gan tiem, kuri tur vēl ir palikuši, gan tiem, kuri ir aizgājuši prom. Viņiem ir jāatbild, kā viņi to darīs," teica parlamentārietis.

Urbanovičs akcentēja, ka ir svarīgi, ka 17 deputātu lielā "Saskaņas" frakcija turpina strādāt, savu darbību balstot programmā. "Gribu saprast, kādā veidā viņi pildīs solījumus rīdziniekiem. Ar manu atnākšanu viņi sapratīs, ka mēs tagad nemitīgi kontrolēsim, skatīsimies, kā viņiem tur iet," teica politiķis.

Tikšanās ar partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) frakciju gan neesot Urbanoviča "rūpju lokā". "Saskaņas" sadarbība ar GKR, kā skaidroja Urbanovičs, ir taktikas jautājums.

"Vispirms ir šis, tad jāskatās, ar ko var, ar ko nevar sadarboties. Atbilde par sadarbību izrietēs no tā, ko "Saskaņas" domnieki teiks par šo situāciju. Iespējams, es kaut ko nezinu. Tāpēc iešu paklausīties," gaidāmo tikšanos iezīmēja Urbanovičs.

Kā ziņots, šodien plkst.10 notiks Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas un partijas "Saskaņa" vadības kopīga sēde, lai pārrunātu situāciju Rīgas domē un frakcijas turpmākās sadarbības iespējas ar pašreizējiem koalīcijas partneriem.

"Saskaņa" ir nemierā ar sava partnera darbu un apsver domu saraut attiecības ar GKR, uzsverot, ka "Saskaņai" nav pieņemami strādāt, atsakoties no vēlētājiem dotajiem solījumiem.

Savukārt GKR 2.novembrī kongresā aicināja partnerus stiprināt Rīgas domē valdošo koalīciju, par kuras stabilitāti pēdējā laikā izskan šaubas pat no pašiem koalīcijā ietilpstošajiem politiskajiem spēkiem.

GKR pieņēma rezolūciju "par komandas darba stiprināšanu", kurā aicināja "koalīcijas partnerus no partijas "Saskaņa" un sadarbības partnerus no Neatkarīgo deputātu frakcijas un deputātu bloka "Rīgai" vienoties par efektīvu mehānismu sadarbības stiprināšanai kopīgam darbam pašvaldības iedzīvotāju interesēs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!