Foto: LETA

Rīgas dome (RD) arī nākamgad plāno saglabāt braukšanas maksu Rīgas sabiedriskajā transportā 60 centu apmērā, intervijā minējis Rīgas mērs Nils Ušakovs.

"Mums bija strīds, vai ir pareizi diskreditēt rīdziniekus, liekot viņiem maksāt starpību starp tarifu un pašizmaksu gan par sevi, gan par visiem nerīdziniekiem, un šis strīds ir atrisinājies, mums ar nu jau bijušo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski pārrunājot situāciju un vienojoties, ka tas nav godīgi pret rīdziniekiem, ka viņiem ar saviem nodokļiem jāmaksā arī par nerīdziniekiem," klāstīja Ušakovs.

Pēc viņa teiktā, neesot arī pareizi prasīt naudu no citām pašvaldībām par to, ka nerīdzinieki izmanto Rīgas infrastruktūru un šīs izmaksas ir jāsedz no valsts puses. "To pašu saprot arī jaunais ministrs Romāns Naudiņš. Plānojam, ka arī no nākamā gada 1.janvāra saglabāsim vienādu atlaides apmēru gan rīdziniekiem, gan nerīdziniekiem, bet nerīdziniekiem piešķirto atlaidi segs valsts," atklāja Ušakovs.

Jau vēstīts, ka sākotnēji bija paredzēts, ka no šā gada marta Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem par sabiedriskā transporta izmantošanu būs jāmaksā 60 centu, bet nedeklarētajiem - 1,2 eiro. Plānotās izmaiņas nebija saskaņotas ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, tādēļ RD vienojās ar ministriju, ka visi Latvijas iedzīvotāji līdz 2014.gada beigām galvaspilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt ar 50% atlaidi.  

Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem nodrošina "Rīgas satiksme". Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!