Foto: LETA
Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kuram skrējiens "Nordea" Rīgas maratona pusmaratona distancē beidzās ar smagu saslimšanu, līdz Jāņiem tomēr nevarēs atgriezties mājās no Berlīnes klīnikas, liecina ieraksts viņa mājas lapā interneta vietnē "Facebook".

Ušakovs informē, ka slimošanas laikā zaudējis 10 kilogramus svara.

"Atgriežos saziņā. Pagājušajā nedēļā kļuva sliktāk - gan analīzes, gan pašsajūta, tāpēc neko negribējās rakstīt. Tagad viss ir stabilizējies," raksta Rīgas mērs.

"Jau vairākas dienas mani nepieslēdz mākslīgajai nierei, cerams, nepieslēgs arī šodien. Pēc kāda laika varēšu sākt domāt par rehabilitāciju un atgriešanos mājās," vēsta Ušakovs, ar nožēlu norādot, ka "kvasu uz Jāņiem tomēr nāksies dzert Berlīnē".

Mēra palīdze Anna Kononova ziņo, ka Ušakova veselības stāvoklis pakāpeniski uzlabojas, ir izbeigtas intensīvās terapijas procedūras. Pēdējās trīs dienas vairs netiek veikta arī nieru dialīze.

Berlīnes mediķi norādot, ka Ušakova veselības stāvokļa dinamika ir pozitīva. "Sākotnēji, uzsākot intensīvo terapiju, pastāvēja risks, ka mēram būs nepieciešama aknas vai nieres transplantācija, šobrīd šāds risks vairs nepastāv. Aknas funkcijas ir normalizējušās, lēnām sāk atjaunoties arī nieru funkcijas," vēsta Kononova.

Ārstēšanās kursu klīnikā varēs pārtraukt, kad nieru darbība būs stabilizējusies. Tam nepieciešamo laiku grūti prognozēt – tas var būt dažas dienas vai dažas nedēļas. Pēc ārstēšanās kursa Ušakovam būs obligāti nepieciešama vismaz divu nedēļu ilga rehabilitācija, ko plānots veikt Berlīnē, vēsta Kononova.

Viņa prognozē, ka pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus Ušakovs varēs atsākt jūlijā.

Jau ziņots, ka, skrienot pusmaratona distanci, mēram neizdevās finišēt, jo radās veselības problēmas un viņu sākotnēji nogādāja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā. Dažas dienas vēlāk Ušakovu pārveda uz "Charite" klīniku Berlīnē.

Vācijas speciālisti ir apstiprinājuši P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārstu noteikto diagnozi - pārkaršanas sindromu, kam sekoja visu iekšējo orgānu sistēmas bojājumi. Ušakovam cietušas gan aknas, gan nieres, citi iekšējie orgāni un muskuļi un ilgāku laiku mediķi viņu turēja mākslīgi izraisītā miegā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!