Foto: Anna Daukševiča

"Hamās" teroristiskā organizācija joprojām, izmantojot dažādus Eiropas fondus, spēj gūt finansējumu savai darbībai, viesojoties Lietuvā, paziņoja Kanādas Raula Vallenberga cilvēktiesību centra pārstāvji, izraēlieši Ešlija Vaksmane Bakši un Harels Lapidots.

Abi izraēlieši ir informēti par brutālo "Hamās" uzbrukumu pagājušajā gadā un izturēšanos pret Izraēlas ķīlniekiem Gazā, jo šis uzbrukums tieši skāra viņu abu ģimenes. Par to, kas noticis, un to, kam ģimenes iet cauri aizvien, viņi pastāstīja "Delfi".

Ziņas pienāk ļoti reti

Ešlija Vaksmane Bakši ir Kanādā dzīvojoša izraēliete, kuras ģimene arī cieta "Hamās" teroristu uzbrukumā pagājušā gada 7. oktobrī. Viņas māsīca līdz pat šim brīdim atrodas gūstā Gazā.

"Mana māsīca Agama tika nolaupīta. Viņai ir tikai 19 gadu, viņa vēl ir pavisam bērns... Teroristu sociālajos tīklos skatījāmies video, kurā redzamas viņa un vēl piecas meitenes. Viņas stāv ar sasietām rokām aiz muguras. Viņi nogalināja vēl 16 meitenes citu cilvēku acu priekšā. Atlikušās sešas viņi aizveda uz Gazu. Tieši no šī video mēs uzzinājām, ka mana māsīca ir nolaupīta," par savas radinieces likteni stāsta Vaksmane Bakši.

Sieviete teic, ka ģimene par Agamas likteni nav saņēmusi nevienu zvanu vai ziņu.

"Video mēs redzējām, ka viņas bikses bija asinīs, taču redzējām arī, ka viņa var pati staigāt, viņa izskatījās sveika un vesela,"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!