Augusta sākumā Gruzijā Ušbas kalnā pazudušo Latvijas alpīnistu meklēšanas darbi norit bez īpašiem panākumiem, norādīja viena no alpīnistu meklēšanas organizatorēm Elizabete Krivcova.

Meklēšanas darbi aizvien vēl turpinās, taču pazudušie alpīnisti vēl nav atrasti. Līdz šim atrasti vien dažnedažādi sīki pazudušo alpīnistu priekšmeti.

Kā liecina alpīnistu kluba "Traverss" mājaslapā ievietotā informācija, glābējiem Ušbas kalnā pievienojies vēl viens Latvijas alpīnists Viktors Antipins, kurš arī iesaistījies meklēšanas darbos.

Pēc Krivcovas teiktā, papildu iepriekš pieņemtajai versijai par to, ka alpīnisti iekļuvuši lavīnā, tagad ir izvirzīta vēl viena versija. Ukrainas alpīnisti, kuri ir pieredzes bagāti glābēji, apskatot apkārtni un izanalizējot situāciju, izvirzījuši versiju, ka, iespējams, ja ir bijusi lavīna, tad tā ir bijusi neliela, un līdz ar to tiek pieļauta iespēja, ka kalnākāpēji ir iekrituši kādā aizā. "Kura no versijām būs pareizā, varēs uzzināt vēlāk, taču patlaban meklētāji pieļauj abas versijas," sacīja Krivcova.

Pēc viņas teiktā, laika apstākļi meklēšanas darbiem ir labi un, visticamāk, meklēšana turpināsies vēl vismaz nedēļu.

Jau ziņots, ka vairākas dienas Gruzijas kalnos Latvijas, Ukrainas un Gruzijas alpīnisti meklē 4.augustā pazudušos trīs Latvijas kalnākāpējus - 29 gadus veco Anatoliju Sukovu, 39 gadus veco Antonu Kaļdi un 25 gadus veco Andreju Leskovu.

Lai gan Ušba nav visaugstākais kalns reģionā, alpīnisti to uzskata par skaistāko, vienlaikus arī grūtāk pieejamo virsotni Kaukāzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!