Foto: Valsts robežsardze

Trešdien, 27. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 60 likumpārkāpējus, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes pārstāve Ginta Skangale.

Kā norādīja Skangale, uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji, tajā skaitā ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem.

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta sešiem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti, skaidroja Skangale.

Savukārt uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem.

Terehovas un Silenes robežkontroles punktā konstatēti trīs Ukrainas, viens Krievijas, viens Kirgizstānas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Baltkrievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības, norādīja Skangale.

Tāpat arī izceļošana no valsts liegta septiņām personām.

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Latvijas nepilsonis, kuram uz pavadāmo bērnu nav vecāku pilnvaras valsts robežas šķērsošanai, savukārt Lidostas „Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju, četri Latvijas pilsoņi, kuriem nebija derīgu ceļošanas dokumentu (dokuments nederīgs uzvārda maiņas dēļ, dokumentam beidzies derīguma termiņš, dokuments reģistrēts kā pazudis), kā arī viens nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgi izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 10 personām – četriem Lietuvas, diviem Igaunijas, vienam Latvijas, vienam Baltkrievijas, vienam Irākas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 21 personai – astoņiem Krievijas, četriem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Lietuvas, vienam Ukrainas, vienam Kirgizstānas, vienam Kazahstānas, vienam Moldovas un vienam Uzbekistānas pilsonim, norādīja Skangale.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!