Foto: Publicitātes foto

Svētdien Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 67 likumpārkāpējus, informēja VRS.

Uz ārējām robežām konstatēti 39 robežpārkāpēji un ieceļošana Latvijā liegta 22 ārzemniekiem.

Terehovas, Grebņevas, Pāternieku un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta 16 Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, trīs Krievijas, diviem Kazahstānas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Terehovas, Pāternieku un Silenes robežkontroles punktā konstatēti četri Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Krievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Savukārt lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām - vienam Latvijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 26 personām - sešiem Baltkrievijas, četriem Krievijas, trīs Latvijas, trīs Ukrainas, diviem Kirgizstānas, diviem Moldovas, diviem Vācijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Gruzijas un vienam Serbijas pilsonim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!